loading...
انجمن رزمندگان و جانبازان زیر 25 درصد
آخرین ارسال های انجمن
issarr بازدید : 520 شنبه 20 خرداد 1396 نظرات (0)

وزارت بهداشت سهميه جانبازان زير25 درصد را اجرا نمي‌كند تحليل حقوقي يك قانون  درحالي كه طبق ماده 90 قانون پنجساله برنامه ششم توسعه، جانبازان زير 25 درصد در كنكور سراسري سهميه اي پنج درصدي دارند اما وزارت بهداشت تا اين لحظه زير بار اجراي آن نرفته  تا جايي كه آزمون دستياري سال 1396 بدون اعمال اين سهميه برگزار شده است. برنامه پنجساله، اسفند 95 تصویب شده است. اين قانون بعد از تصويب مجلس هم از سوي مجمع تشخيص مصحلت نظام با اصلاحاتي جزئي تاييد و ابلاغ شده است

برعهده وزارت بهداشت است

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش با اشاره به اينكه سهمیه پنج درصد را ما در همین آزمون سراسری که تیرماه برگزار می‌شود اعمال خواهیم کرد و اطلاعیه آن را هم در سایت سازمان سنجش قرار داده‌ایم به داتيكان گفت:« اين سهميه شامل همه رشته‌های پزشکی ،پیراپزشکی، دندانپزشکی و داروسازی(تا مقطع دکتری) می‌شود و بقیه هم برحسب مورد تا مقطع کارشناسی اعمال خواهد شد. اما در خصوص کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی بر عهده خود وزارت بهداشت است که باید با معاونت این وزارت خانه یا رئیس مرکز آزمون آن تماس بگیرید.» توکلی در پاسخ به اين سوال که آيا اين سهمیه برای داوطلبان ارشد که نتایج کنکور آنها چند روز پیش اعلام شد هم هم اعمال می‌شود گفت:«اعمال نمی‌شود. چون همه کارهای آن انجام شده است و اگر بخواهیم تغییر بدهیم تمامی رتبه ها جابه جا می‌شود ولی از سال بعد برای همه کنکورها اعمال می‌شود.»

برخلاف گفته‌های حسین توکلی بر اساس قاعده "عطف به ما سبق" اگر قانونی حق مکتسبی ایجاد کند عطف به ماسبق می‌شود. بنابراین از زمانی که این قانون(اسفند 95) لازم الاجرا شده است باید اجرایی شود(یعنی شامل حال آنهایی که آغاز فرآیند ثبت نامشان در قانون قبلی قرار داشت و وضعیت آنها هنوز در جریان است، نیز می‌شود)  و گفته‌های دکتر توکلی در خصوص این موضوع که کارهای کنکور قبلا انجام شده و رتبه‌ها جابه جا می‌شود، توجيه قانوني ندارد و مشکل به قوت خود باقیست.

 

به ما ابلاغ نشده است

 

جلیل‌نژاد؛ معاون رئیس مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت درباره علت اجرايي نشدن اين سهميه گفت:«این قانون به وزارتخانه ابلاغ نشده است. قانون باید به وزارتخانه ابلاغ شود، پس از ابلاغ به معاونت آموزشی ارجاع داده می‌شود و معاونت آموزشی به ما ابلاغ می‌کند و ما آن را اجرا می‌کنیم. اگر ابلاغ می‌شد حتما اجرا می‌شد. سازمان سنجش یک سازمان مستقل است و این قانون به این سازمان زودتر ابلاغ شده است اما چون ما زیر مجموعه معاونت آموزشی هستیم به ما هنوز ابلاغ نشده است.»

 

اینجا دو نکته اساسی دیگر قابل طرح است. اول اینکه بر اساس قانون صرف اطلاع از قانون به منزله ابلاغ آن است. یعنی 15 روز پس از انتشار قانونی در روزنامه رسمی آن قانون ابلاغ شده محسوب می‌شود، برای تک تک افراد و نهادها و سازمانها. بنابراین گفته جلیل‌نژاد در خصوص عدم ابلاغ آن نادرست به نظر می‌رسد و موجب تضییع حق عده‌ای می‌شود. نکته دوم مطرح کردن این سوال است که آیا غایت با حق افراد است یا تشریفات اداری و آیین‌های سازمانی؟ آیا  صرف اینکه قانونی تشریفات اداری را طی نکرده است باید حق عده ای تضییع شود؟!

 

ماده 90 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه چه می‌گوید؟

 

ماده 90 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه که ذیل بخش شانزدهم، امور ایثارگران آمده است:

 

الحاقات زیر در ماده (70) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن و در ماده (47) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) به شرح زیر صورت می‌گیرد:

 

سهمیه ورود با پنج‌درصد(5%) سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و همسران و فرزندان رزمندگان، با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه به سی‌درصد(30%) افزایش یابد. در صورتی که سهمیه بیست و پنج درصد (25%) ایثارگران (مشمولین ماده(70) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن) تکمیل نگردد و پنج‌درصد (5%) سهمیه اختصاصی جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد الشرایط نباشد دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی بیست و پنج درصد (25%) ایثارگران را مازاد بر پنج درصد (5%) مذکور به جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%)فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.

 

همچنین ماده۷۰ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران می‌گوید:  وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاههای دولتی و غیردولتی و دستگاههای اجرائی مشمول ماده (۲) اینقانون موظفند در اعطای سهمیه‌های ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، بورسهای تحصیلی داخل و خارج از کشور، فرصتهای مطالعاتی و دوره‌های دکترای تخصصی بیست درصد (۲۰%) از سهمیه را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای بیست و پنج درصد (۲۵%) اختصاص دهند. کسب حداقل هفتاد درصد (۷۰%) حد نصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته‌شدگان برای رشته‌ها و مقاطع تحصیلی الزامی می‌باشد. این میزان درخصوص رشته‌های پزشکی هشتاد درصد (۸۰%) حدنصاب شرایط علمی می‌باشد.

 

ماده47  قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بیان می‌کند: ماده(70) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و تبصره آن به‌شرح زیر اصلاح می‌شود: «ماده70 بیست درصد (20%) سهمیه ورود به بیست و پنج درصد (25%) افزایش یافت. حد نصاب آخرین فرد پذیرفته‌شده برای وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری، هفتاد درصد (70%) تعیین می‌شود.

 

بر اين اساس همه دستگاه های متبوع باید به محض تسلیم این قانون، از آن تبعيت كنند. همچنین، قانونی که به تصویب مجلس رسیده و مراحل اعتبار یافتن خود را طی كرده نیز باید از سوي تابعانش مورد تبعيت قرار گيرد. خواه یک وزارتخانه و قوه سیاسی باشد خواه یک شهروند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    عضو کدام دسته از ایثارگران هستید؟
    چگونه با کمپین تلگرامی رزمندگان و جانبازان زیر 25 درصد آشنا شدید؟
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2817
  • کل نظرات : 293
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 899
  • آی پی امروز : 107
  • آی پی دیروز : 122
  • بازدید امروز : 469
  • باردید دیروز : 274
  • گوگل امروز : 31
  • گوگل دیروز : 24
  • بازدید هفته : 2,604
  • بازدید ماه : 7,848
  • بازدید سال : 40,598
  • بازدید کلی : 1,501,292